Who’s Laura?

“Ik ben afgestudeerd meteoroloog en natuurkundige. Op de Universiteit van Utrecht heb ik een bachelor Natuurkunde gedaan en daarna een Natuurkunde master Meteorologie, Fysische Oceanografie en Klimaat. Een groot hoogtepunt tijdens mijn studie was mijn afstudeeronderzoek aan de Universiteit van Hawaii at Manoa. Daar heb ik onderzoek gedaan naar onweer bij orkanen.”

Picture: William Rutten , MUAH: Marloes Bovenlander

“Mijn interesse voor het weer is veroorzaakt door mijn passie voor windsurfen. Als je windsurft, is een goede windverwachting essentieel. Toen ik als 18-jarige terug moest zwemmen naar de kant omdat de wind onverwachts was weggevallen, wist ik wat ik wilde gaan studeren….natuurkunde! Ik wilde alles leren over de zee en de wind en daar heb je natuurlijk natuurkunde voor nodig.

Naast mijn studie gaf ik ook natuurkunde les op een middelbare school, aan havo en vwo (zowel onder als bovenbouw), daar ontdekte ik hoe leuk ik het vond om mensen iets uit te leggen en te presenteren.
Maar ik wilde toch verder gaan met mijn passie voor het weer en de golven en kwam ik in 2012 bij het KNMI te werken.
Tussendoor heb ik in 2013 een jaar het KNMI verlaten om het weer te presenteren bij RTL, daarna ben ik weer teruggekeerd naar het KNMI.

In 2019 ben ik gevraagd om bij Talpa te komen werken om te helpen een nieuwe weerdienst op te zetten, een unieke kans! “

Bron: SBS6

Laura was vanaf januari 2020 te zien en horen met haar weerberichten op SBS6, Radio Veronica en Sky Radio. Op 1 januari 2021 is ze gestopt en is ze haar eigen weerbedrijf Weer on Demand begonnen. Zij heeft haar eigen weerwebsite weer-on-demand.nl . Daarnaast is ze zelfstandig Radio en TV weerpresentator. Ook levert ze weersverwachtingen aan (semi-) overheden en de zakelijke markt, zoals bijvoorbeeld de scheepvaart.

Ze heeft diverse klanten / opdrachtgevers (gehad) zoals Omroep Zeeland, Omroep West, scheepsbouwbedrijven, Musea, etc.

Laatste update: 12 september 2021

%d bloggers liken dit: